EEN FINANCIËLE BIJDRAGE VOOR JOUW CULTURELE INITIATIEF

Project

Gegeave zinne

MARIAN VERVOORT, EGBERT DERIX, GEERT VAN DEN MUNCKHOF 

‘Gegaeve Zinne’ is een voorstelling die gebaseerd is op inbreng van het publiek. Inwoners van Horst aan de Maas en (verre) omstreken hebben ons desgevraagd letterlijk zin(nen) gegeven, om verhalen, liedjes en gedichten te maken. Een jaar van voorbereiding leidde tot een bronbestand van meer dan 300 zinnen.

Veel van die zinnen werden door de gevers voorzien van indrukwekkende achtergrondverhalen. Daarnaast wilden we in de aanloop naar de voorstelling ‘Gegaeve Zinne’ ook zelf zinnen gaan zoeken. De combinatie van gekregen en gevonden zinnen leverde uiteindelijk, zoals we hadden verwacht, een zeer gevarieerd repertoire op. Onderdelen van het repertoire hebben we voorzien van levensgrote foto- en videoprojecties, om het effect van de totaalbeleving nog meer te versterken. Het basisidee van Gegaeve Zinne was om artiest en publiek te verbinden. In die verbinding hebben we gezocht naar verdieping, verrassing en vermaak.

We hebben ons laten bijstaan door twee muzikanten (Mees Riechelman en Marie-Jose Didderen) en een extra technicus (Ruud Lücker), om aan de grote variatie van het repertoire recht te kunnen doen.

TOP