EEN FINANCIËLE BIJDRAGE VOOR JOUW CULTURELE INITIATIEF

Hier vind je alle gehonoreerde projecten die ondersteunt worden door de Culturele Hotpot. Het betreft projecten die nog gaan komen en het culturele landschap in Horst aan de Maas verbreden en vernieuwen.

Pop-Up Festival

De Muzikantine | april t/m juli 2024

De Muzikantine gaat met een Pop-Up Festival langs 4 kernen in Horst aan de Maas. In deze kernen wordt met een podiumtruck letterlijk de livemuziek naar het dorp gebracht.

Onze culturele bijdrage: € 8500,-

Expositie Franje Killaars

Museum de Kantfabriek | 1 juni t/m 8 september 2024

In een samenhangend kunstproject in het centrum van Horst (rondom en in het rijksmonument Sint-Lambertuskerk) en in het rijksmonument Museum de Kantfabriek wordt stilgestaan bij de viering van jubilea van een aantal Horster (Kunst- en cultuur-)historische instellingen.

Onze culturele bijdrage: € 10000,-

Westenwind kracht 12

Horst Futures | 1 juni t/m 31 augustus 2024

Het project beoogd om drie wijken van onze gemeente dichter bij elkaar te brengen met behulp van kunst. De drie wijken zijn een smeltkroes van verschillende culturen. Door de samenwerking met de kunstenaars leren de bewoners van de 3 wijken en de inwoners van Horst aan de Maas elkaar beter kennen.

Onze culturele bijdrage: € 4500,-

ORKESTR GKW-I

Verwacht voorjaar/zomer 2024

ORKESTR GKW-I is een audiovisueel gesamtkunstwerk waarin muziek, film en theater samenkomen op een buitenaardse locatie, de kraters van Tienray.

Onze culturele bijdrage: € 10000,-

De latste geit

Stichting Kasteel Ooijen | Tussen kerst en NYE 2024

Een theaterstuk om de bevolking van Broekhuizenvorst de Geitenkermis opnieuw te laten omarmen zodat, net zoals dat vroeger was. Een echt dorpsfeest! In totaal worden er vier voorstellingen georganiseerd tussen kerst en nieuwjaar.

Onze culturele bijdrage: € 10000,-

Haar naam is Hanna

Marion Vervoort en Geert van den Munckhof | Verwacht mei 2025

Een theatervoorstelling en een meerdelige podcast over het verhaal van Hanna van der Voort.

In 2025 is het 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland ten einde kwam. Vijf moeilijke jaren gingen daar aan vooraf. Vijf jaren van angst en verdriet. Maar ook jaren van dapper verzet tegen een onmenselijk regime, ook hier in de dorpen van wat nu Horst aan de Maas heet. Met muziek, verhalen en poëzie wordt aandacht geschonken aan dit onderwerp.

Onze culturele bijdrage: € 9000,-

De culturele hotpot wordt ingezet als financiële bijdrage  aan culturele projecten tot een maximum van 50% van de totale projectkosten.

Per goed bevonden aanvraag wordt een minimum bedrag van € 1.000,-  en een maximum bedrag van € 10.000,- toegekend als financiële bijdrage.

TOP